Windows 11 voor iedere PC

... as je nix te zeggen eawen ...

Windows 11 voor iedere PC

Via deze site kwam ik deze handige tool tegen voor het upgraden naar Windows 11 als Windows aangeeft dat je TPM, of CPU niet compatible is.

Download: Windows11Upgrade_EN.zip

Dit bericht leidt u door gedetailleerde stappen om een Windows 11-upgrade uit te voeren op een Windows 10-computer die niet wordt ondersteund.

U hebt het goed gehoord. Een van de controversiële punten van Windows 11 zijn de belachelijke hardwarevereisten. Zo moet uw computer onder andere Secure Boot en Trusted Platform Module (TPM) 2.0 ondersteunen.

Geen van beide is essentieel voor de dagelijkse werking van de computer. De twee zijn zo niet-essentieel dat hardwareleveranciers ze vaak standaard uitschakelen op computers die ze wel ondersteunen.

Maar waar het op neerkomt is dit: Als uw computer Windows 10 64-bit draait – dat is het geval bij de meeste bestaande computers – dan kan hij Windows 11 prima draaien, ongeacht eventuele extra “vereisten”.

Aanvankelijk was het een beetje werk om dit te laten gebeuren op niet-gekwalificeerde (zogenaamd niet-ondersteunde) hardware – er is een registerhack die niet altijd lukt. Maar er is nu een tool om het proces veel gemakkelijker te maken, en het werkt.

Dit artikel zal je daarbij helpen.


Windows 11 upgrade: die vreselijke melding die je kunt krijgen bij het upgraden naar Windows 11 vanaf veel bestaande Windows 10 computers.


Waarom zou ik upgraden naar Windows 11?

Allereerst heeft de nieuwste (en officiële) versie van Windows 11 nu native ondersteuning voor de 6 GHz-band van de Intel AX210 Wi-Fi 6E-chip. Dat betekent dat je geen speciaal softwarestuurprogramma hoeft te gebruiken zoals in het geval van Windows 10.

Bovendien draait Windows 11 naar mijn ervaring beter en heeft het een meer verfijnde gebruikersinterface.

Tot slot gaat het nieuwe besturingssysteem ook na 2025 mee, wanneer Microsoft Windows 10 volledig wil uitfaseren. Misschien wilt u voor die tijd nieuwe hardware, maar het is altijd goed om nu al uw weg te vinden in het nieuwe besturingssysteem.

Laten we onze handen vuil maken. (Zorg er in de regel voor dat u van tevoren een back-up van uw systeem maakt).


Windows 11 upgrade op niet-ondersteunde computer: Het gereedschap

Als je huidige computer aan de hardware-eisen voldoet, kun je hem upgraden naar Windows 11 zoals je dat meestal doet met Windows 10. Dat kun je uiteindelijk doen via Windows Update.

Als je hardware echter niet voldoet, krijg je een bericht dat dat precies is, en zal het installatieproces niet doorgaan.

En dat is waar de no-name upgrade tool, van een Tsjechische GitHub ontwikkelaar @coofcookie, in het spel komt. Het stelt gebruikers in staat om een normale in-place upgrade uit te voeren van Windows 10 naar Windows 11 op elke computer en daarbij de initiële controle van de hardwarevereisten te omzeilen.

(De software zelf is een open-source applicatie en bevat geen kwaadaardige codes, je kunt de broncode downloaden, controleren en zelf compileren).

Ik heb deze tool vele malen geprobeerd – inclusief het upgraden van een 2013 Macbook Pro met BootCamp naar Windows 11 – en het werkte feilloos, en bleek de beste methode voor de taak te zijn.

(Nogmaals, er zijn andere methoden, maar ze zijn meer betrokken met hit or miss resultaten).

Voor deze post heb ik een tien jaar oude Dell Precision T1500 gebruikt, voor het eerst gebouwd voor Windows 7, dat 12 jaar geleden uitkwam. De computer heeft grotendeels de originele hardware. Hij draait op een 1e generatie Core i7 CPU – om de zaken in perspectief te plaatsen, Intel’s nieuwste chip zit nu op de 11e generatie – met enkele kleine upgrades: Ik gebruik een SATA SSD in plaats van de standaard harde schijf en heb Windows 10 erop gezet.

De machine is zo oud dat het moederbord niet eens de GPT partitietabel voor de bootdrive ondersteunt. Dus ja, Windows 11 kan draaien op een computer die nog gebruik maakt van het Legacy BIOS en Master Boot Record. En het punt is, de kans is groot dat je computer veel nieuwer is dan deze.


Windows 11 upgraden op niet-ondersteunde hardware: De stappen

Hier zijn de gedetailleerde stappen voor een in-place upgrade van Windows 10 naar Windows 11.


Windows 11-upgrade: Hier is mijn Windows 10-computer vóór de Windows 11-upgrade. Let op de vreselijke you-don’t-belong melding elke keer als ik Windows Update draai en, het belangrijkste, onze kleine Win11 map op zijn bureaublad.

  1. Bereid de locatie en het Windows 11 ISO-bestand voor

Voor dit bericht heb ik een map gemaakt met de naam Win11 op het bureaublad van de computer. U kunt elke map maken die u wilt. Zorg er gewoon voor dat je weet waar het is. Maar laten we aannemen dat je dezelfde map maakt.

Daarna downloadt u Windows 11 – u moet de ISO-optie kiezen – rechtstreeks van Microsoft via deze koppeling. (Je moet een paar voor de hand liggende stappen volgen om de versie en de taal, enz. te selecteren)

Voor deze post heb ik het ISO-bestand opgeslagen in de Win11-map en de standaardnaam gebruikt, Win11_English_x64.iso – het .iso-gedeelte is misschien niet zichtbaar.

(Als je deze stap om een of andere reden niet kunt voltooien, kun je hem overslaan – meer hieronder)

  1. Download het upgrade gereedschap

Waar het gereedschap te downloaden:

Windows11Upgrade_EN.zip

Het gereedschap is een .zip map. Open het, en je vindt er vier bestanden in. Sleep ze allemaal naar onze Win11 map.

De Win11 map bevat nu vijf bestanden als je de bovenstaande stappen nauwkeurig hebt gevolgd, zoals te zien is in de schermafbeelding hieronder.

Windows 11 upgrade: Let op de inhoud van de Win11-map die het Windows 11 ISO-bestand (Win11_English_64) en vier bestanden van het upgradeprogramma bevat.

  1. Voer de in-place upgrade uit via het upgradegereedschap

Er zijn een paar stappen in dit deel.
a. Start het upgradeprogramma

Klik met de rechtermuisknop op het Windows11Upgrade bestand en kies “Uitvoeren als Administrator.” (De andere drie bestanden moeten in dezelfde map staan, maar daar hoeft u niets aan te doen).

Overigens, dubbelklikken op het bestand om het op de gebruikelijke manier uit te voeren kan in sommige gevallen niet werken.

Windows 11 upgrade: U wilt het upgrade hulpprogramma uitvoeren als een beheerder.
b. Bevestig de start

Er verschijnt een bevestigingsvenster. Beantwoord het bevestigend.

Windows kan nog meer suggesties doen om er zeker van te zijn dat u de wijzigingen wilt doorvoeren – misschien moet u eerst op “Meer info” klikken. Zorg er in ieder geval voor dat u alle vragen bevestigend beantwoordt. Het doel hier is dat u de upgrade tool wilt uitvoeren!

Windows 11 upgrade: Windows’ Gebruikersaccountbeheer zal uw bevestiging nodig hebben voor het uitvoeren van het bestand. Beantwoord deze bevestigend.
c. Kies het ISO-bestand

Eenmaal gestart, kan het Windows 11 Upgrade-tool het Windows 11 ISO-bestand voor u downloaden.

Dus, als je stap #1 overslaat, kan je klikken op Windows 11 ISO-bestand downloaden. Het hulpprogramma zal dan Windows 11 ISO van de taal die u wenst en het bestand opslaan als win11.iso in dezelfde map. Het zal dan naar de volgende stap springen.

Als u het ISO-bestand in stap #1 hebt gedownload, klikt u op de optie Selecteer Windows 11 ISO-bestand en navigeert u naar het bestand. Selecteer het en klik vervolgens op Openen.

Windows 11 upgrade: Gebruik het upgradegereedschap om het Windows 11 ISO-bestand voor de upgrade te selecteren.
d. Kies de upgrade-optie en installeer Windows 11

Kies de upgrade-optie van uw voorkeur of behoud de standaard Upgrade-optie en klik op Systeem installeren.

Windows 11 upgrade: Kies de optie Upgrade om door te gaan met de Windows 11 in-place upgrade.

En dat is alles. U kunt weglopen of u met andere zaken bezighouden. Het upgradeproces start en verloopt net als een normale upgrade van Windows-functies, waarbij de computer een paar keer opnieuw wordt opgestart. Na ongeveer 30 minuten, afhankelijk van hoe snel uw computer is, hebt u een “nieuwe” computer met Windows 11.

Windows 11-upgrade: Het Windows 11-upgradeproces is zijn werk aan het doen.

De oplossing

Ziezo. Nogmaals, als uw huidige computer Windows 10 (64-bits) draait, kan hij zeker Windows 11 draaien. Als u het op de “officiële” manier kunt installeren, geweldig! Zo niet, dan is er deze manier.

Natuurlijk kunt u een nieuwe computer kopen en Windows 11 erop installeren – de kans is groot dat hij al met Windows 11 wordt geleverd – zoals Microsoft (en zijn hardwarepartners) graag zouden zien, en ik heb daar ook niets op tegen.

Maar als je hardware hebt die nog goed is, is het altijd beter voor het milieu, en onze portemonnee, dat we niet meer verbruiken dan nodig is. En raad eens, mijn Dell Precision T1500 draait nog steeds goed, onder het nieuwe OS. Ik zal het houden voor de nabije toekomst.

Windows 11 upgrade: Missie volbracht. Hier is mijn oude machine met het nieuwste Windows OS. Alles werkt perfect, inclusief Windows Update, nu zonder de eerdere vreselijke melding. (Ik vind het Start Menu beter op zijn traditionele plaats aan de linkerkant van het scherm.)

Trouwens, na de upgrade zult u ook merken dat Windows 11 al geactiveerd is, en alle bestaande software blijft hetzelfde. Nogmaals, Windows 11 is heel erg een incrementele versie van Windows 10.

Tot slot, voor het geval het niet duidelijk is: Windows 11 uitvoeren op een computer die geen Secure Boot of Trusted Platform Module (TPM) 2.0 heeft, betekent dat geen enkele functie van het besturingssysteem met betrekking tot die twee beschikbaar zal zijn. Maar dat zou de dagelijkse werking van de computer helemaal niet mogen beïnvloeden.

Was this post helpful?

Geef een antwoord

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com